Bilgi Bankası
e-İrsaliye İptali
Gönderen Asude YAVUZ TUNCEL on 12.02.2021 14:06

Merhaba,

e-İrsaliye iptali https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/kilavuzlar/e-Irsaliye_Uygulama_Kilavuz.pdf güncel olan 16 Temmuz 2020 e-İRSALİYE UYGULAMA KILAVUZU’nda 14. Madde de belirtildiği gibi  e-İrsaliye iptali söz konusu değildir. Bununla birlikte malın fiili sevkinden önce, malın muhteviyatının ya da alıcının hatalı olduğunun tespiti durumunda, alıcı tarafından e-İrsaliye muhteviyatının tamamına “irsaliye yanıtı” ile “ret” yanıtı verilebilir. Fakat uygulama yanıtı herhangi bir yasal geçerlilik sağlamadığından dolayı karşı tarafın iade irsaliyesi düzenleyerek göndermesi gerekmektedir.

Sizin göndermiş olduğunuz ve durumu başarılı olan e-irsaliyelerin ERP programınızda iptali mümkün değildir ancak karşı taraftan size uygulama yanıtı ret dönmüş ise (Connect üzerinden uygulama yanıtı kayıt edilmelidir) satış irsaliyeleri ekranınızdan e-İrsaliye üzerinde sağ tık ile iptal et seçeneği ile iptali ERP programınızda yapabilirsiniz bu özellik güncel versiyonlarda mevcuttur.

Sizin göndermiş olduğunuz e-İrsaliyeyi karşı taraf kabul etmiyor ve iade irsaliyesi düzenlemeyi kabul etmemesi durumunda stoklarınızı tutturmak için kendinize ambar fişi (sayım fazlası gibi.) düzenleyerek e-İrsaliyenin içeriğini tekrar stokunuza alabilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.

(0 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.

Powered by Chip Computer