Bilgi Bankası
Model Editör Alan Açma
Gönderen Arda CIGIZOGLU on 23.07.2018 09:16

Model editör Alan Açma

 Logocrm in kurulu olduğu dizini bulunuz ve oradaki ModelEditor klasörünün içerisindeki batch dosyasını çift tıklayınız. Model editorun açılması biraz zaman alabilir, bekleyiniz. Açıldıktan sonra gelen ekran şöyle olmalıdır. 

moed1

Model editörden lookup ve seçmeli alan eklenemez. Eğer lookup ve seçmeli alan oluşturacaksınız önce bunları web arayüzden ekstra alan olarak açıp sonra model editörde aynı isimlerle oluşturmalısınız. Bunların nasıl oluşturulacağı web arayüzden ekstra alan tanımlama başlığı altında bulabilirsiniz.

Örnek olarak model editörden string bir alan açmak isterse;

BOModel i genişletiniz. Örneğin firma bölümüne bir alan eklemek istersek;

BOModel altındaki logocrm.net.Module.BusinessObject altında bulunan MT_Firm genişletip , ownmembers sağ tıklayıp addà member dan

moed2

 

moed3

 

Gelen ekranda ıd kısmına eklemek istediğiniz alan için isim giriniz.Girdiğniz karakterler Türkçe karakter içermemelidir. Type seçiniz,

  

moed4

 

moed5

Eğer kullanacağınız alan başka alanlara bağlı olarak değeri değişecek olan bir alan değilse IsCalculated false seçiniz. Calculated alan tanımlama örneği sonra verilecektir.

  

moed6

 

Sonra MT_Firm üzerine geldiğinizde sağdaki panelde en üstte yer alan detailview a tıklayark detailview a gidiniz.

  

moed7

 

moed8

 

Bunun altında yer alan ıtems üzerine gelip sağa tıklayın ve aşağıdaki işlemleri yapınız.

  

moed9

 

Açılan sağ taraftaki panelde ID kısmına az önce own member kısmına eklenen alanın ismini yazınız. Property name bölümünüde aynı ismi yazıp enter tuşuna basınız.

  

moed10

 

moed11

 

Sonra detailview altındaki layaout üzerine bir kere tıkladığınızda sol panelde görülen alanın üzerine gelip sağa tıklayın ve customize layaout dediğinizde oluşturmuş olduğunuz alan açılan paşka bir pencere gösterilecek.bunu tutup sürükleyerek istediğiniz bir yere yerleştirebilirsiniz.

  

moed12

 

moed13

 

moed14

 

moed15

 

Bu işlemi bitirdiğinizde ModelEditor un sol üst köşesinde yer alan save tuşu ile değişikliği kaydediniz. Sonra model editoru kapatın, eğer açıksa web crm den çıkış yapın ve ııs manager dan ııs i tekrar başlatın.

DİKKAT ! Model editorden yaptığınız her değişiklikte bir üstteki satırda anlatılan işlemi mutlaka yapınız.

Bu işlemlerden sonra web ten giriş yaptığınızda eklediğiniz alan yeni firma eklemek için açtığınız formda görünecektir. Aşağıda ekran görüntüsü yer almaktadır:

  moed20yeni

  

Eğer eklediğiniz alanın, firma bölümünü açtığınızda firma bilgilerinin gözüktüğü kolonlar kısmında görünmesini isterseniz, model editörü açınız ve MT_Firm listwiev a geliniz.

  

moed16

  

Dediğinizde sağ taraftaki panelde ID yerine detailview kısmına eklediğiniz alanın ismini giriniz. Aynı ismi PropertyName alanınada girip enter tuşuna basınız

  

moed17

moed18

Tekrar sol üstteki save tuşu ile kaydediniz ve kapatınız. IIS yeniden başlatınız , logocrm açıksa log-out olup tekrar giriş yapınız. Eğer işlemler hatasız yapılmışsa eklediğiniz alan istediğiniz yerde gözükür.

  

moed19yeni

 

(2 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.

Powered by Chip Computer