Bilgi Bankası
Terminal Tanımı
Gönderen Goksun ALKAN on 08.03.2016 15:21

Terminaller

Firmada kullanılan terminaller, sistem işletmeni program bölümü, yönetim menüsü altında yer alan Terminaller seçeneği ile tanımlanır. Daha sonra bu terminallerin hangi grup ve/veya kullanıcılar tarafından kullanıldığı belirlenir. Yeni terminal tanımı yapmak için Terminaller listesinde “Ekle” düğmesi tıklanır. Tanım penceresinde yer alan alanlar ve girilen bilgiler şunlardır:

No: Terminalin sıra numarasıdır. Yeni bir terminal tanımı yapılırken en son verilen terminal numarasından bir sonraki numara program tarafından doğrudan verilir. İstenirse değiştirilir.

Adı: Terminalin adı ya da açıklayıcı bilgisidir

. Kodu: Terminal kodudur

. Kullanıcı: Tanımı yapılan terminalde sürekli olarak çalışacak olan kullanıcıdır. Alanın yanındaki ok tuşu tıklanarak tanımlı kullanıcılar listelenir ve ilgili tanım seçilir.

Grup ve kullanıcılara ait terminallerin belirlenmesi

Terminallerin hangi grup ve/veya kullanıcı tarafından kullanıldığının bilinmesi bilgisayarların takibi ve kontrolü açısından önemlidir. Terminali sürekli kullanan kullanıcı, terminal tanım ekranında kullanıcı alanında belirlenir. Grubun kullanacağı terminaller ise grup tanımları listesinde Terminaller seçeneği ile kaydedilir. Grupta yer alan bazı kullanıcıların terminali kullanmaması gerekebilir. Bu durumda kullanım hakkı, kullanıcılar listesinde yine Terminaller seçeneği ile belirlenir. Grup bazında terminal belirlendiğinde grupta yer alan tüm kullanıcılar işaretlenen terminalleri kullanır.



Eklentiler 
 
 terminal1.png (17.45 KB)
(0 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.

Powered by Chip Computer