Bilgi Bankası
Seri Lot Giriş Numaralarının Otomatik Arttılması
Gönderen Arda CIGIZOGLU on 23.07.2018 10:34

Seri Lot Giriş Numaralarının Otomatik Arttılması

Unity2 / Tiger2 / GO ürünlerinde 23 kasım 2009 tarihinde yayımlanacak olan ek özellik 2 paketi kapsamında; Seri/Lot kullanılan malzeme kartları üzerinde yada Giriş hareketleri içerisinde “Lot/Seri No Üret” penceresine gelip “Ekle” veya “Lot Numarası Üret” işleminde ilgili malzeme kartının Seri/Lot numaralarına bakılarak en büyük numaraya bir arttırılarak yeni numaranın gelmesi sağlanacaktır.

Lot / Seri Numaraları penceresinde “Ekle” işlemi yapıldığı zaman “TG.LOT.001” malzeme kartına ait Seri/Lot numaraları kontrol edilerek en büyük numaradan sonrası gelmesi sağlanmaktadır.

Giris fisi sırasında malzeme kartı seçtikten sonra “F9 – Seri/Lot ve Stok Yeri Bilgileri” penceresine gelerek sağ klikten “Lot Numarası Üret“ islemi yapıldığında da ilgili malzeme kartına ait en büyük lot numarasına bir arttılarak yeni numaranın gelmesi sağlanmaktadır.

Ekteki örnekte “TG.LOT.004” lot numarası gelmektedir.“Lot / Seri No Üret” isleminde “Baslangıç No” belirtilerek “Üret” islemi yapıldığı zaman malzeme
kartına ait Seri/Lot numaraları kontrol edilerek en büyük numaradan sonraki numaraların olusturulması sağlanmaktadır.

“TG.LOT.001” lot numarası verilerek 4 tane üret islemi yapıldığı zaman “TG.LOT.001” kodlumalzeme kartına ait “TG.LOT.001” lot numarasının kullanılıp kullanılmadığına bakılarak en son lot numarasından büyük olarak olusturulmaktadır.

 

(0 oylar)
Bu makale yararlıydı
Bu makale yararlı değildi

Yorumlar (0)
Yorum gönder
 
 
Tam İsim:
E-Posta:
Yorumlar:
CAPTCHA Doğrulama 
 
Lütfen resimde gördüğünüz karakterleri aşağıdaki kutucuğa girin. Bu otomatik kayıt ve form gönderilerini engellemek için gereklidir.

Powered by Chip Computer